11. helmikuuta 2013

Rakkautta ennen...

Yksi nuoruuden suosikkielokuviani oli Rakkautta ennen aamua (Before Sunrise). Paljon puhetta juuri niistä asioista, mitkä omassakin mielessäni pyörivät. Kuten vaikka Celinen (Julie Delpy) valitus siitä, miten tässä ihan lähellä, Euroopassa, on sota käynnissä eikä ketään kiinnosta. Jessellä (Ethan Hawke) puolestaan on sanottavaa vanhemmistaan, jotka olivat pitkään yhdessä vain lastensa vuoksi "than you very much". Ollaan nuoria ja keskustelunaiheet vaihtelevat maailmanparantamisesta hyvinkin henkilökohtaisiin.

Kului yhdeksän vuotta ja pari tapaa uudestaan elokuvassa Rakkautta ennen auringonlaskua (Before Sunset). Jesse on naimisissa, liitto on kuollut mutta Jesse sinnittelee, koska ei halua joutua eroon pojastaan. Celine on vielä sinkku. Ja taas puhutaan ja puhutaan ja puhutaan. Ja ajatukset ovat taas niin tuttuja. Enää ei olla ihan nuoria, vaan puheissa on tiettyä kyynisyyttä.

Tästäkin on jo yhdeksän vuotta. Ja kyllä! Tarina jatkuu. Elokuva Before Midnight jatkaa tarinaa. Ennakkotietojen mukaan taas puhutaan ja kovasti vaikuttaa siltä, että taas... kuulostaa tutulta. Elokuussa pitäisi tulla Suomeen. En ole mitään odottanutkaan näin sen jälkeen, kun viimeinen Potteri julkaistiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti