31. elokuuta 2012

On ihanaa olla tyttö!

Kun käymme Sähikäisen kanssa kampaajalla, hän pyytää aina topakasti kermavaahtoa. Siitä kampaaja tietää laittaa hänelle kiharat. Kun kampaus on valmis, pikkuneiti keimailee peilin edessä, keimailee kameralle ja on hyvin tietoinen omasta ihastuttavuudestaan. Illalla mennään suihkuun, muotovaahto ja sen mukana kiharat pestään pois. Mutta ei hätää: kun tulee seuraava kampaajakäynti, ne iki-ihanat kiharat saa taas.

Sähikäisen väri on vaaleanpunainen. Hänellä on vaaleanpunainen keijukaispuku. Ja vaaleanpunainen bikini. Siinä on vaaleanpunaiset rimpsut. Kun Sähikäinen pukee mekon tai bikinin, hänellä ei ole ulkonäköpaineita. Hän on pikkutyttö. Hänen päällään kaikki vaatteet istuvat. Hän katsoo itseään peilistä hyvin tyytyväisenä omaan olemukseensa.

Sukupuolisensitiivisyys on päivän sana. Tarkkailijalla oli Sähikäisen iässä vaaleanpunainen kausi, joka meni aikanaan ohi. Jos meillä poika sai pukeutua vaaleanpunaiseen, niin toki suon sen myös tytölle!

Myös Sähikäisen vaaleanpunainen vaihe menee aikanaan ohi. Kun kasvaa naiseksi, ei jokainen nätti vaate enää automaattisesti näytä hyvältä päällä. Aina ei peilistä katso takaisin itseensä ja omaan olemukseensa tyytyväinen nainen. Ulkonäköpaineita ei voi kokonaan välttää.

Siihen asti: nauti tyttäreni, nauti! On ihanaa olla tyttö!

2 kommenttia: