18. syyskuuta 2014

Maistuiko ruoka?

Kävimme lähisuvun kanssa ravintolassa syömässä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Minä kyllä hämmästyin oman annokseni pienuutta: se oli minulle ihan riittävä, mutta minulle eräskin työkaveri usein kommentoi, että jos hänen lapsensa ottaisivat noin vähän ruokaa, niin... Vaihdatin osan Sähikäisen ranskalaisista tomaatiksi ja hän söi ne kaikki. Ranskalaisia jäi yli, burgerista syötiin sämpylät, mutta ei pihviä. Se oli kuulemma aivan liian suolainen. Lautasia hakiessaan tarjoilija kysyi rutiinilla, maistuiko ruoka.

Aikuiset siinä kehumaan, että oikein oli ruoka hyvää. Sähikäinen sen sijaan ilmoitti tymäkästi, että pihvi oli pahaa. Pappansa siinä vähän siihen malliin, että ei lapsen sovi valittaa ruoasta. Minä väliin sovittelevasti, että se oli lapsen mielestä aika suolainen ja meillä syödään melko vähäsuolaista ruokaa. Tarjoilijan reaktio yllätti positiivisesti. Hän selvästi halusi kuulla, miksi se pihvi oli jäänyt syömättä.

Tämä samainen tarjoilija heti ens'alkuun ilmoitti Sähikäiselle, että ravintola on sitten sellainen paikka, missä istutaan omalla paikalla. Ja Sähikäinenhän istui. Ei nyt ihan koko aikaa ihan paikallaan, mutta pysyi kuitenkin siinä tuolillaan tai korkeintaan käväisi jonkun muun vieressä. Jossain kohtaa hän tokaisi, että tekisi mieli lähteä liikkeelle, mutta täällä ei saa. Oli kiva, että tämä tuli niin selkeästi tarjoilijalta, ettei siinä sitten muuta tarvittukaan.

Lapset oli istutettu vierekkäin. Ruokalistat odottivat valmiina, joten emme menneet säätämään. Yhdessä kohtaa alkoi mennä nujakoinnin puolelle. Tarkkailijan ilmeestä näki heti, että hänellä olivat aistit ylikuormittuneet. Tilanne saatiin laukeamalla toimittamalla hänet joksikin aikaa ravintolan tuulikaappiin, missä oli hiljaisempaa ja missä Sähikäinen ei pistänyt lisää pökköä pesään. Oli jännä huomata, miten tämä samainen tarjoilja seurasi tilannetta sivusta, selvästi hyväksyen.

2 kommenttia:

  1. Hihii, mä luin, että "tarjoilijan ilmeestä näki, että..." Hiukka ihmettelin, kun sitten toimititte hänet tuulikaappiin. Mutta ajattelin, että sinähän olet aika päättäväinen tapaus - mutta et sitten vissiin kumminkaan ihan niin päättäväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en ihan niin päättäväinen, että olisin tuon tarjoilijan tuulikaappiin. Paikka löytyi lapsiystävällisten ravintoloiden listalta, vaikkei siellä ollut leikkipaikkaa eikä nauravia nakkeja. Siellä oli tarjoilija, joka osasi kohdata lapset ja joka toi piirustuspaperia, värikyniä ja teroittimen. Tarkkailija kehui kovaan ääneen, että harvasta paikasta löytyy teroitin.

      Poista