29. joulukuuta 2014

Piti tehdä lapsia

Tänään katselin Tarkkailijaa, joka oli käpristyneenä kirjan kanssa sohvalla: "Se on mun poika. Se lukee jo toista kertaa yhtä mun lempikirjoista." Sitä ennen se oli pelannut konsolipeliä yhdessä isänsä kanssa. Joululomalla on useampana iltana katsottu sellainen elokuva, josta kaikki tykkäävät. Kyllä tämän vuoksi kannatti tehdä lapsia. Kannatti jaksaa ne rankat vuodet, kun lapset olivat ihan pieniä. Kun piti kiinnostua asiosta, jotka eivät yhtään kiinnostaneet. Ne ovat olleet opettavaisia vuosia: olen oppinut, miksi rakennustyömaat ovat kiinnostavia.

Olen joskus sanonut, että lapset pitäisi saada kymmenvuotiaina ja hyvinkasvatettuina. Siihen on Tarkkailijan kanssa enää vuosi aikaa. Sähikäisenkin kanssa ollaan jo päästy yli puolet matkasta. Henkisesti Sähikäinen taitaa käydä kymmenvuotiaasta jo hyvissä ajoin ennen kymmenvuotispäiväänsä. Kuulin isäni sanovan Tarkkailijan synttäreillä, että hän jäi töihin yläasteelle, koska hän huomasi tykkäävänsä murrosikäisistä. Niin minäkin tykkään. Odotan mielenkiinnolla, millaiseksi omien lasten murrosikä muodostuu.

Nyt on alkanut tulla sellainen olo, että Tarkkailija on niin iso, että ei oikein ole enää sopivaa julkisesti analysoida hänen luonteensa tai käytöksensä erityispiirteitä. Vielä nolompaa se on, kun murrosikä lähestyy. Joulukirkkoreissun analyysi olkoonkin viimeinen juttu tätä lajia. En minä silti blogin pitämistä tähän lopeta. On niin paljon muuta sanottavaa. Paljon pieniä asioita, jotka voisi tehdä pikkuisen paremmin.

Edessä on mielenkiintoiset neljä vuotta, kun pääsen seuraamaan seurakunnan toimintaa luottamushenkilönä. Toivottavasti pääsen myös johonkin vaikuttamaan, jotta jotain myöskin tehtäisiin pikkuisen paremmin. Partiossa minulla taitaa olla tällä hetkellä neljä nimettyä pestiä: tarpojaluotsi, tiedottaja, arkistonhoitaja ja akela. Jokaisen niistä voisi hoitaa pikkuisen paremmin. Töitäkin, niitä palkallisia, pitää tehdä, aina pikkuisen paremmin. Työjuttuja tosin en aikonut myöskään täällä jakaa. Ei ole sen luontoinen työ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti