5. kesäkuuta 2016

Venyy, venyy

Sähikäinen siirtyy kypsässä seitsemän vuoden iässä taitoluistelussa kohti Suomen ja Euroopan mestaruutta vievältä uralta jäähdyttelemään harrastuspuolelle. Kyllä sen Sähikäisestä jo näkeekin, että taitoluistelu on hänelle hyvä harrastus, mutta harrastukseksi se myös jää. Hämmentävintä tässä on, että hän on meidän perheessämme kuitenkin niin luistelutaidoissa kuin vaikkapa notkeudesssa ihan omalla tasollaan. Opettelee yhden jalan liukuja taaksepäin. kun minä en taas osaa sen enempää luistella yhdellä jalalla, edes eteenpäin, kuin luistella taaksepäin, edes kahdella jalalla.

Sähikäinen on saanut valmentajilta ohjetta venytellä enemmän ja Tarkkailija on saanut ohjetta venytellä fysioterapeutilta. Minä taas tunnen selässä ja hartioissa, että kyllä sitä pitäisi venytellä ja jumpata. Ketään meistä ei nyt vain oikein hotsita. Jotain tarvitsisi kuitenkin keksiä. Yhtäkkiä hoksasin.

Sähikäinen tunnetaan myös pikku komentajana. Niinpä Sähikäisestä on tullut perheen valmentaja. Olemme hänen komennossaan venytelleet, voimistelleet ja hyppineet koko perhe. Siinä missä Sähikäinen saa istuallaan sormet varpaisiinsa helposti ja jalat suorina seisten kädet maahan aivan yhtä helposti, kumpikaan ei ole minulta koskaan onnistunut. Tarkkailija on vielä minuakin jäykempi. Isänsä taas on isoksi mieheksi yllättävän notkea.

Hämmentävintä tässä on kuitenkin se, että Sähikäinen pystyy johonkin, mihin yksikään liikunnanopettaja koulussa ei kyennyt. Hän osaa neuvoa kunnolla, kädestä pitäen, miten liikkeet pitäisi suorittaa. Hän osaa kertoa, missä pitäisi tuntua. Lisäksi hän vielä kannustaa niin, että melkein uskon joskus vielä ne kädet suorilta jaloilta maahan saavani.

Tarkkailijalla ottaa luonnolle ottaa pikkusiskoltaan ohjeita. Kuulemma tämä komentaa liikaa ja ärsyttävällä tavalla. Siitä huolimatta Tarkkailija osallistuu. Täytyy nyt katsoa, kuinka pitkään into kestää, mutta toistaiseksi se on ollut Sähikäinen joka on ollut aloitteellinen. Hän selvästi nauttii, kun saa käskyttää ja saa äidinkin irtautumaan muista puuhista - useimmiten tabletista.

Miehen kanssa tuotiin myös jumppakeppi piilosta olohuoneen nurkkaan sillain sopivasti kädenulottuville. Toistaiseksi se on saanut olla rauhassa eikä sillä ole lyöty ketään päähän. Sähikäisen piti tietenkin tulla myös keppijumppaa oman kepin kanssa testaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti