13. maaliskuuta 2014

Tämäpä tuli äkkiä!

Tarkkailijalla on ollut käytössä vanha linux-läppäri, joka toimii jos toimii. Yleensä kyllä toimii, mutta ei aina ja sitten alkaa huuto. Arvokasta tietokoneaikaa menee ihan hukkaan, kun kone ei käynnisty tai kun se ei mene nettiin. Niinpä päätimme ehdottaa, että Tarkkailija ottaisi käyttöönsä isänsä vanhan tabletin. Mies olisi sen eilen laittanut kuntoon, mutta ei sitten viitsinyt, kun poika sanoi tiukasti ei. Tänään sain sitten kuulla, että olin ymmärtänyt koko asian aivan väärin, että Tarkkailija olisi ihan ehdottomasti sen tabletin halunnut.

Oli aika opettaa uusi sanonta: "Tämäpä tuli äkkiä." Minä en koko tabletista Tarkkailijan kanssa keskustellut ja annoin tulla. Että jos joku asia tuntuu uudelta ja sen vuoksi epämiellyttävältä, ei oikea sanonta ole: "En tahdo". Oikea sanonta on: "Tämäpä tuli äkkiä!" On opeteltava erottamaan, milloin ei oikeasti halua jotain, milloin uusi asia vain tuntuu... uudelta.

Yhtäkkiä muistin, mitä tapahtui, kun palasin äitiyslomalta töihin ja pomo kertoi tilanneensa minulle uuden tehokkaamman tietokoneen. Olihan se uusi, mutta... se tuli niin äkkiä ja yllättäen. En sentään alkanut itkeä enkä huutaa, että haluan pitää vanhan koneeni, mutta en ollut yhtään niin ilahtunut kuin olisi pitänyt olla. Työkaverin ensireaktio oli ollut ihan samanlainen. Niinpä kolmas äitiyslomalta palaaja joutui itse tilaamaan koneensa.

Että joo, on tuo Tarkkailija vain kovasti äidin poika. Harjoitellaan siis yhdessä: "Tämäpä tuli äkkiä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti