11. lokakuuta 2015

Vois ne muutkin

Tänään purettiin kuormaa lippukunnan kämpällä. Vahvuus kolme aikuista, Tarkkailija ja Sähikäinen. Kuormaa oli ollut pakkaamassa myös kolme aikuista. Samaa sakkia pyöri myös edellisenä viikonloppuna kisoissa rastilla ja kisoja edeltävä päivänä kuormaa kasaamassa. Tuntuu kuin samat naamat aina pyörisivät joka paikassa. Tosiasiassa kukaan ei osallistunut kaikkiin tapahtumiin, kolme ihmistä osallistui kolmeen, yksi kahteen ja loput yhteen.

Olen vuosikausia yrittänyt päästä "vois ne muutkin" -ajattelusta eroon. Kun tähän partioon kuuluu se vapaaehtoisuus. Se meinaa sitä, että toiset ovat aktiivisempia kuin toiset. Elämäntilanteet, kiinnnostukset ja prioriteetit vaihtelevat. Sen sijaan, että mietitään, ketkä kaikki puuttuvat, on parempi olla kiitollinen niistä, jotka ovat kerinneet mukaan. Tänäänkin tutustuin taas uuteen ihmiseen, jonka nimen olin kyllä kuullut usein mainittavan.

Vaikka partiossa usein touhutaan pienellä porukalla, touhuavien ihmisten kokonaismäärä ei ole ollenkaan pieni. He vain tekevät eri aikoihin, eri paikoissa, eri juttuja. Nyt aktiiviset ihmiset siirtyvät vuorostaan taustalle ja uusia tulee tilalle. Sitten on tietysti ne muutamat jäärät, minä mukaan laskettuna, jotka eivät lähde oikein kulumallakaan. Vaikka nytkin tuntuu siltä, että voisi sitä aktiivista porukkaa olla enemmänkin, niin on meidän lippukuntaamme paljon pienemmälläkin porukalla pyöritetty.

2 kommenttia:

 1. Kiitos että jaat mielipiteeni (Tai ainakin koin niin). Meillä lippukunnassa on ollut pitkään sellainen käytäntö että lippukunnan itse järjestämät viikonloppuretket ja leirit ovat ilmaisia, liäsksi on maksettu osallistumismaksut ja matkakulut kisoihin ja kursseille sekä tuettu osallistumismaksuja piirin tapahtumiin ja leireille. Tämän on mahdollistanut kaupungin ja seurakunnan avustukset mutta ennenkaikkea talkootyöhön perustuva oma varainhankinta.

  Nyt kuitenkin lippukunnanjohtaja ja rahastonhoitaja ovat ottaneet sellaisen linjan että tasapuolisuuden nimissä vain varainkeruuseen osallistuville lapsille kuuluu nämä etuudet ja muiden koteihin lähetetään lasku.

  Omasta mielestäni Partion tehtävä on opettaa siihen että yhdessä kerätään varoja YHTEISEEN toimintaan, eikä niin että kerään varoja jotta itse hyötyisin. Eikä varsinkaan että voin välttyä ei niin mukavalta tekemiseltä sillä että vanhemmat maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistakaa sitten ilmoittaa verottajalle, koska työtä tekemällä alennuksista pitää maksaa veroa.

   Poista