14. lokakuuta 2013

Punainen kortti!

Päiväkodilla on otettu käyttöön käytöksen liikennevalot. Ne roikkuvat työntekijöillä kaulassa. Vihreää näytetään, jos halutaan vaivihkaa kehua, että nyt menee hyvin. Keltaisella varoitetaan ja punainen pysäyttää toiminnan. Tänään olivat askarrelleet liikennevaloja kotikäyttöön. Sähikäinen pisti ne päiväkodista lähdettäessä toimeliaana kaulaan. Tuumasin, että noilla voikin näyttää Tarkkailijalle, jos hän alkaa liikaa ärsyttää.

Sähikäinen oli kaiken kaikkiaan päivästään innoissaan. Oli uusi kiva päiväkoti, uusia leluja ja uusia kavereita. Mietin kotimatkalla autossa, että ei tämä päivystys vissiin olekaan niin paha asia kuin olen kuvitellut. Kotona sitten räjähti. En vieläkään tiedä, mitä oikein tapahtui. Luultavasti hengitin väärällä tavalla. Oli miten oli, Sähikäinen huusi suoraa huutoa. Kaikki oli väärin. Taisi se päivä kaikesta hauskuudesta huolimatta olla rankka.

Yhtäkkiä keittiö hiljeni. Edessäni seisoi pieni tyttö, joka näytti tomerana punaista korttia. Äidin vika. Iltapalalla isä sai punaisen kortin ja protestoi. En tiedä, mihin tällä askartelulla pyrittiin. Ei Sähikäinen luovuta tällaista välinette aikuisten käyttöön. Se on hänen. Hän on sen ihan itse tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti