3. toukokuuta 2015

Hiljempaa

Meillä Sähikäinen herää aamuisin ensimmäisenä. Hän siirtyy vaivihkaa olohuoneen puolelle ja alkaa katsella tabletilla lastenohjelmia tai pelata pelejä. Jossain kohtaa aamua Tarkkailija liittyy seuraan. Me vanhemmat voimme aamuisin nukkua pidempään lasten häiritsemättä. Paitsi tänään. Tänään oli hyvin erilainen aamu. Lapset eivät koskeneet koko tablettiin. Aamurauha oli mennyttä.

Makuuhuoneen ulkopuolella selvästi leikittiin. Kuului melkoista möykkää. Kun käskyt olla hiljempaa eivät tehonneet, suljimme oven. Se ei auttanut, kun lapset etsivät huopia ja löysivät ne sitten lopulta makuuhuoneesta. Totesimme, että emme halua tietää, mitä on tekeillä ja vedimme peittoa syvemmälle korviin. Aamupala-aikaan mies sitten sanoi, että käy katsomassa, jos uskallat.

Ensinnäkin kaikki duplot, joilla ei ole enää aikoihin leikitty, oli levitetty pitkin askarteluhuonetta. Legopöydällä oli normaali lego-rytö ja lattialla iso rakennelma. Mies ilmoitti, että hänen pitäisi kyllä päästä vaatekaapille ja jotenkin se reitti saatiin raivattua. Lasten makuuhuone taas oli muuttunut isoksi majaksi. Siihen niitä huopia oli tarvittu. Tämä oli pakko kuvata ja kuvat jakaa facessa. Pari äitiä, joiden lapset ovat Sähikäistä nuorempia, kommentoivat, että heilläkin näyttää juuri tältä.

Tajusin, että niin se aika kuluu. Vaikka meillä edelleen leikitään, meillä myös luetaan ja pelataan. Sähikäisellä on kauneushoitolansa, jossa jatkuva-aikainen leikki menossa, mutta se, että lelut valtaavat vajaassa tunnissa pari huonetta alkaa olla jo poikkeuksellista. Ehkä isoin asia tässä oli se, että tämä kaikki tapahtui meidän vanhempien nukkuessa. Tai siis ainakin yrittäessä nukkua. Lapset eivät tarvinneet sen kummempaa valvontaa.

Lopputulema tästä kaikesta oli, että aloimme hätistellä lapsia pukemaan päivävaatteita vasta puolen päivän jälkeen. Kun on hyvä leikki menossa, niin sitä ei sovi keskeyttää. Ei vaikka vielä silloin, kun yritimme nukkua, teki mieli ehdottaa, josko kumminkin sitä tablettia. Sitten kun koko perhe oli pukeissa, lapset muistivat tabletin, ja kun tehtiin lähtöä kyläpaikkaan, Tarkkailija tajusi, että päivän lehti oli häneltä vielä lukematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti