27. toukokuuta 2015

Ei viinaa opettajille!

Käytiin koululla laulamassa suvivirttä. Kiittelin samalla opettajaa kuluvasta vuodesta. Käskin myös sanomaan terveiset ja kiitokset Tarkkailijan saksan opettajalle. Hän oli onnistunut siinä, missä kumpikaan luokanopettaja ei kolmen vuoden aikana onnistunut. Hän sai Tarkkailijan tekemään säntillisesti läksynsä. Ei sitä kieltä muuten opi. Huomasin, että joku oli jo vienyt opettajalle jonkun lahjankin. Netissä pyörii taas juttuja opettajien lahjoista. Minulla on siitä sanani sanottavana.

En nykyopettajista tietenkään tiedä, mutta kun olin lapsi, niin opettajat juhlivat koulujen loppumista siinä missä oppilaansakin. Lapsena olin usein mukana juhlissa. Siellä juotiin ja syötiin, halailtiin laulettiin. Opettajat muuttuivat koko ajan iloisemmiksi ja iloisemmiksi. En muista koskaan pelänneeni, vaan yleensä minullakin oli juhlissa kivaa. Seuraava päivä ei silti ollut kiva.

Opettajaperheessä kasvaneena haluankin esittää yhden toiveen kaikkien opettajien lasten puolesta: Älkää hyvät ihmiset lahjoittako opettajille alkoholia! Ne osaavat hommata sitä ihan itse. Saa sitä juhlia, mutta tässäkin asiassa vähempi on enemmän. Jossain kohtaa aikuistuessani itse tajusin, että ilta on aivan yhtä kiva, vaikka joka toisen lasillisen täyttäisikin vedellä. Ja seuraava päivä on paljon kivempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti