31. joulukuuta 2013

Jos meillä olisi vauva

Sähikäisestä vauvat ovat ihania. Jossain vaiheessa hän kovasti toivoi, että meillekin. Mankuminen loppui siltä kertaa, kun Tarkkailija totesi: "Silloin, kun sinä olit vauva, meillä oli kyllä tosi tylsää." En halua korjata, että tuskin olisi ihan niin tylsää kuin tuolloin, koska isompia lapsia olisi kaksi ja isommathan pystyvät leikkimään jo yhdessä. Tänään Tarkkailija antoi vielä osuvamman lausunnon.

Kyläiltiin vauvaperheessä ja vaikka pienet, vauva ja parivuotias, olivat omalla tavallaan ihania, niin päällimmäinen tunne minulla kyllä oli, että onneksi Sähikäinen on vanhempi kuin noista kolmesta yksikään. Vaikka Sähikäinen on meidän perheen vauva enkä odota häneltä sellaista ison lapsen käytöstä, mitä vauvaperheen isommilta lapsilta odotetaan, niin hän on kuitenkin reipas, omatoiminen ja puheella ohjattavissa.

Sähikäinen mietti, josko vauva kuitenkin olisi kiva. Tarkkailija kyllä osasi sanansa asetella: "Jos meille tulisi vauva, et enää pääsisi äidin syliin aina, kun haluat." Voiko sitä sen selvemmin sanoa? Siihen taas loppui Sähikäiseltä vauvasta haaveilu. Minullekin riittää, että nuo kaksi yrittävät yhtä aikaa syliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti